I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Emma - Vrijdag 27 Mei 2024

Perenboom verplaatsen

De perenboom is een populaire boom tussen de fruitbomen. Dit komt doordat de perenboom veel verschillende rassen heeft en daarom is er ook veel keus. Wilt u uw perenboom gaan verplaatsen? Wij leggen u graag uit hoe u dit het beste kunt doen. 

Oude perenboom

Een oude perenboom heeft al zijn wortels al vastzitten in de grond, hierdoor kan het verplaatsen veel schade toebrengen aan de boom. Wij raden voornamelijk af om een oude perenboom te verplaatsen.

 

Als u de perenboom echt wilt verplaatsen dan raden wij aan dit te doen wanneer de sapstroom stilstaat. De sapstroom van de perenboom staat stil tussen december en februari. Wanneer je in deze maanden de oude perenboom verplaatst, breng je zo min mogelijk schade toe.

Jonge perenboom

Een jonge perenboom daarentegen kan je beter zo snel mogelijk verplaatsen. Wanneer je een jonge perenboom verplaatst, wordt er geen permanente schade toegebracht. Dit komt doordat de jonge perenboom nog kan herstellen aan de wortels omdat deze nog niet uitgegroeid zijn.

perenboom

Verplaatsen

Het verplaatsen van de perenboom is vrij eenvoudig. Graaf als eerst een groot gat dat ongeveer 25 procent groter is dan de kluit om de perenboom heen. Haal daarna heel voorzichtig de kluit uit het gat. 

 

Wanneer je de perenboom naar een andere plek gaat verplaatsen moet je zorgen dat je een gat graaft op de nieuwe plek die ook 25 procent groter is dan de kluit. 

 

Plaats daarna de kluit voorzichtig in het nieuwe gat en maak het gat weer dicht.

Verpotten

Wanneer uw perenboom in een pot staat is het belangrijk dat u goed let op de waterbehoefte. Ook is het noodzakelijk dat het water goed door kan lopen. De pot waarin je de perenboom gaat verpotten moet dus gaten hebben om het water door te laten lopen. 

 

De perenboom wilt ook in een pot liever niet verplaatst worden dus verpotten is niet noodzakelijk.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking