[email protected]>
Dinsdag 3 Maart 2022

Voorjaar: Dit kunt u verwachten in de tuin!

De tuin in het voorjaar

De lente breekt weer aan. Dat betekent dat u weer volop aan de slag kunt gaan in de tuin. Er gebeurt op dit moment namelijk van alles onder en boven de grond. Zaden ontkiemen, bollen komen uit en fruitbomen laten hun prachtige bloesem zien. Daarnaast zijn er prachtige voorjaarsbloeiers die hun kleuren laten. Wilt u ook uw tuin helemaal klaar maken voor de lente? En meer weten over de bijzondere processen die in de voorjaarstuin plaatsvinden? Lees dan snel verder. In dit blog vertellen wij u er namelijk alles over. Daarnaast laten we een aantal prachtige voorjaarsbloeiers uit ons assortiment zien.

 

Zaden en bloembollen in het voorjaar

Heeft u zaden gezaaid en bloembollen in uw tuin geplant? Dan zullen de meeste soorten in het voorjaar ontkiemen en uitkomen. Na de kale en koude winter kunt u eindelijk genieten van frisse en vrolijke kleuren in de tuin. Het planten van bloembollen kunt u uiteraard het best al in het najaar gedaan hebben. Heeft u geen grote tuin? Of geen plek voor bloembollen? Geen nood, want bloembollen staan ook mooi in een bloembak of pot. Wanneer u de bloembollen in de herfst geplant heeft, kunt u in februari en maart al genieten van de eerste bloemen als het sneeuwklokje en de krokussen.

Het voorjaar is ook het moment om verschillende zaden te zaaien. In februari en maart kunt u het best “onder glas zaaien”. Dit betekent dat u de zaden in huis of in een kas zaait. De plantjes krijgen zo voldoende warmte en weinig concurrentie van andere planten. Door ze op deze manier te kweken, kunnen ze groot en sterk worden en hebben ze een voorsprong op andere planten in de tuin. Na de laatste nachtvorst kunt u ook zaaien in de open grond. Kies bijvoorbeeld voor een mooie weidebloemenmix of korenbloemen.

 

Bestuiving van fruitbomen

Het voorjaar is ook het moment dat veel fruitbomen prachtige bloesem dragen. De takken dragen de mooiste witte en roze bloemen. Om uiteindelijk tot vruchten uit te kunnen groeien, moeten ze bestuift worden. Wanneer ze bestuift zijn, kunnen ze bevrucht worden en uitgroeien tot een vrucht. Wanneer dit niet gebeurt, laat de boom zijn bloesem vallen.

De bestuiving vindt op verschillende manieren plaats. Het kan gebeuren door de wind, maar insecten als bijen en hommels spelen vaak ook een cruciale rol. Kruisbestuiving met een ander ras geeft de meeste vruchtopbrengst. Heeft u ook een fruitboom gekocht bij de Batterijen? En wilt u graag weten met welk ras u deze het best kunt combineren? Lees dan onze pagina over fruitboom bestuiving en bekijk de uitgebreide bestuivingslijsten van onder andere appels, peren, pruimen en kersen.

 

Bijzondere voorjaarsbloeiers

Het voorjaar is uiteraard het moment van de voorjaarsbloeiers. Ze geven uw tuin weer leven en kleur. Het is dan ook niet zo gek dat we ontzettend kunnen genieten van deze kleurbrengers. Wilt u van uw tuin ook weer een kleurrijk en fris geheel maken? Shop dan een van de prachtige voorjaarsbloeiers uit ons assortiment. Wij zetten een aantal geliefde soorten voor u op een rij:

  • Tibetaanse sierkers: De sierkers is een decoratieve boom. Hij bloeit in april en mij. Deze boom draagt een prachtige roze bloesem en heeft ook nog een mooie najaarsverkleuring. Soort uit het assortiment van de Batterijen: Prunus serrulata 'Amanogawa' | Zuil sierkers
  • Magnolia: De magnolia, of beverboom, draagt prachtige bekervormige bloemen in april en mei. Een van de meest populaire rassen is de Magnolia soulangeana | Beverboom

            Toverhazelaar     Salix Kilmarnock     Magnolia soulangeana

 

Bestel uw bomen en planten online

Spreekt een van de bovenstaande voorjaarsbloeiers u heel erg aan? Dan kunt u deze heel eenvoudig bij ons online bestellen in onze webshop. Bekijk bijvoorbeeld ons uitgebreide aanbod laanbomen en sierbomen. Of ga voor onze planten, kleinfruit, hagen en klimplanten.

Heeft u nog vragen over de tuin in het voorjaar? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over zaden, bloembollen, bestuiving en voorjaarsbloeiers? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar (0344) 64 12 71 of te mailen via [email protected]. Wij denken dan graag met u mee en voorzien u van advies op maat. Uiteraard kunt u ook altijd een bezoek brengen aan ons grote groencentrum in Ochten.

 

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking