I.v.m. voorjaarsdrukte en feestdagen kan onze levertijd momenteel wat langer zijn. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.
menu
Emmaly-Fleur - Donderdag 27 Februari 2024

Wanneer moet u appelbomen snoeien?

Fruitbomen zijn niet alleen prachtig om te zien in uw tuin, maar bieden ook heerlijke vruchten om van te genieten. De appelboom, een van de meest voorkomende fruitbomen in Nederland, is geen uitzondering. Om ervoor te zorgen dat uw appelboom klein blijft of om de gewenste vorm te behouden, is het belangrijk om te weten wanneer en hoe u de appelboom moet snoeien. In deze blog leggen we uit wanneer en hoe u een appelboom snoeit. 

Waarom snoeien belangrijk is

Snoeien is een essentieel onderdeel van het onderhoud van bomen. Door regelmatig te snoeien, kunt u de vorm en structuur van de boom behouden en de vruchtproductie optimaliseren.

De appelboom snoeien

De beste tijd om appelbomen te snoeien is tijdens de winter, wanneer de boom in rust is. Dit valt meestal tussen november en maart. Tijdens deze periode is er geen sapstroom of is de sapstroom minimaal, waardoor de boom minder vatbaar is voor letsel. Gebruik tijdens het snoeien altijd een goede heggenschaar en volg de juiste snoeitechnieken om schade aan de boom te minimaliseren.

Snoeien in de winter

In de winter kunt u de appelboom grondig snoeien. Verwijder te dikke, beschadigde en dode takken met een goede heggenschaar. Dit houdt de boom in juiste vorm en bevordert de groei van gezonde nieuwe takken. Let op dat u niet te veel takken weghaalt, omdat dit de vruchtproductie dan kan verminderen.

Snoeien in de zomer 

Een tweede snoeibeurt kan in de zomer uitgevoerd worden. Door dit te doen, kunt u de vorm van de boom behouden en de ontwikkeling van waterloten voorkomen. Probeer te snoeien kort na de bloei om te voorkomen dat u de bloemen beschadigt en om een rijke bloei voor het volgende seizoen te stimuleren. Snoei hierbij alleen wanneer nodig, om de appelboom in vorm te houden door ongewenste takken weg te halen.

Gezonde appelboom door te snoeien

Het snoeien van appelbomen is een belangrijk onderdeel van tuinieren en kan bijdragen aan de gezondheid, vorm en vruchtbaarheid van de boom. Door de boom regelmatig te snoeien, zorgt u ervoor dat u jaar na jaar kunt genieten van sappige appels uit uw eigen tuin.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking