Fruitbomen

De webshop heeft een ruim assortiment aan bomen en planten. Mocht u toch op zoek zijn naar andere plantensoorten of maten kunt u een aanvraag doen via contactformulier ons en viainfo@batterijen.nl. Wij geven u dan zo spoedig als mogelijk een antwoord. LET OP: : De meeste planten staan bij ons op voorraad, voor sommige planten hebben we enkele dagen levertijd nodig.

Fruitbomen zijn er in vele maten en soorten. Zo zijn er laagstamfruitbomen, halfstamfruitbomen, hoogstamfruitbomen, karakterbomen, leifruitbomen in diverse maten. Ook in de soorten van fruitbomen is er een ruime keuze. Voordat u een fruitboom gaat aanschaffen en planten is het verstandig om rekening te houden met de ruimte die u in de tuin heeft en of u een appelboom, perenboom, pruimenboom, kersenboom of een ander soort fruitboom wilt. Elk fruitsoort en maat heeft zijn eigen grootte en kroondiameter. Zo groeit een appelboom meer breeduit, terwijl een perenboom een veel slankere groeivorm heeft. Ook is het aantal van belang. Hebt u maar ruimte voor één fruitboom is het verstandig om een zelfbestuivende fruitboom te kiezen. Deze fruitbomen hebben geen ander soort nodig om vrucht te kunnen dragen. Hebt u ruimte voor meerdere fruitbomen is het verstandiger om voor verschillende fruitsoorten te kiezen die elkaar bestuiven. Dit zorgt voor een verbeterde bestuiving en ook vruchtzetting.Daarnaast is de grondsoort ook van belang. Zo is op voedselrijke en vochtige grond de groei van de fruitboom veel sterker en is een ruimere plantafstand aan te raden. Op zware klei- en leemgronden is de groei meestal sterker dan op een lichte zandgrond.
Fruitbomen met kale wortel kunt u, afhankelijk van het weer, van half oktober tot half april planten. Bij nattere gronden wordt aangeraden om de fruitboom na de winter in februari en maart te planten. Wel geldt bij het aanplanten van fruitbomen: hoe eerder de fruitboom in het seizoen geplant wordt deze in de winterperiode meer haarwortels kan vormen. Dit bevordert de hergroei van de fruitboom in het volgende groeiseizoen. Fruitbomen in pot (cont.) kunnen het gehele jaar geplant worden mits er voldoende water gegeven wordt.